Care este intrebarea cu care fiecare agentie de marketing ar trebui sa-si inceapa strategia

Fiecare business pe care il preiei, ca agentie de marketing, are propria strategie de brand, propria comunicare de brand si propria evolutie online. Indiferent care ar fi platforma pe clinetul tau iti cere sa il promovezi, ar trebui sa ai mereu in vedere un lucru: care este nevoie publicului-tinta, a clientul propriu zis.

Daca Twitter si LinkedIn au atins mai putin piata din Romania, pana in momentul de fata, 2 dintre retelele de socializare cele mai utilizate pentru promovarea unui brand sunt Facebook si Instagram.

Facebook e o platforma folosita activ de peste 9,6 milioane de romani (conform ultimelor date publice, ianuarie 2018). Este cel mai mare canal de socializare din lume, construit in jurul ideii de comunitate. Termenii-cheie in comunicarea pe Fb sunt: 1) continut de calitate adaptat (mesajele brand-ului transmise pe gustul publicului-tinta/fanii paginii) si 2) engagement (raspunsul activ al fanilor si interactiunea cu pagina). Facebook `premiaza` paginile (aratandu-le cat mai multor oameni) cand utilizatorul platformei foloseste cat mai multe dintre optiunile puse la dispozitie (like altor pagini, raspuns rapid la mesajele fanilor, postari care atrag implicarea utilizatorilor, boostarea postarilor etc). Aici, fanii paginii / (potentialii) clientii vad gratuit mesajele brand-ului.

In Romania exista, in 2018, aproximativ 700.000 de utilizatori de Intagram. Instagram este o platforma creata pentru a fi utilizata rapid, oricand, oriunde, de pe un gadget mobil, telefon sau tablet, pentru a prezenta comunitatii instantanee (foto si video). La Instagram, atentia se concentreaza pe 2 notiuni: 1) continut autentic, spontan, de calitate (foto, video, instastory) si 2) #hashtags – cuvinte si expresii care reunesc tot continutul multimedia de pe platforma, din intreaga lume. Concentrat pe continut visual de calitate (postari si instastory) si hashtaguri sugestive si personalizate care sa il insoteasca, Instagram e o retea de socializare care ia din ce in ce mai multa amploare. Mizeaza pe o strategie centrata pe o imagine de ansamblu coerenta si atragatoare. Ne referim la aspectul contului, asa cum apare atunci cand utilizatorul il acceseaza. Insotita de o scurta descriere, de asemenea sugestiva, o postare pe Instagram contine hashtag-uri potrivite si emoticons care sa atraga atentia utilizatorilor in scroll-ul rapid pe care il au pe platforma.

Daca ai un brand si vrei sa ai o prezenta online care sa te avantajeze intr-o cat mai mare masura, dar nu stii cu ce agentie sau cu ce marketer sa lucrezi, iti recomandam sa fii atent la un lucru: daca inainte de a se incepe strategia pentru business-ul tau esti intrebat „Cui te adresezi? Pentru cine vrei sa comunicam? Cine sunt clientii tai?”. Restul sunt know how, experienta si imaginatie.

 

About Me

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto bete vitae.

Contact Details

Phone: 1.800.555.6789
Email: info@company.com
Web: theme-fusion.com

12345 North Main Street,
New York, NY 555555

Freelance Fly Event

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto bete vitae.

Contact Me

Let’s Work Together

TELL ME MORE ABOUT YOUR PROJECT

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

LET’S TALK
2018-11-26T16:11:03+00:00

About My Work

Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

Recent Works

Recent Posts