Începând cu confidențialitatea datelor și terminând cu automatizările bazate pe inteligență artificială Advantage+, în ultimul timp, atenția celor de la Meta a fost îndreptată cu precădere către campaniile PPC. Mai exact, obiectivul lor a fost cel de a găsi soluții potrivite pentru ca procesul de targetare și performanța generală a anunțurilor plătite să poată fi îmbunătățite. În acest articol, vom vorbi pe larg despre aceste soluții și despre modurile prin care afacerile pot beneficia de pe urma lor, urmând un set de 5 bune practici.

Pasul 1: o structură mai simplă a campaniilor PPC

Primul pas are legătură cu simplificarea structurilor campaniilor. Atunci când acestea încep să funcționeze, fiecare set de anunțuri trece mai întâi printr-o fază inițială de învățare. Simplificându-le structura, sistemelor de inteligență artificială le este mai ușor să obțină mai repede rezultatele de care avem nevoie.

MetaIată ce poți face în acest sens:

  • Caută oportunități suplimentare de consolidare a campaniilor, ca de exemplu, să combini segmentele de audiență;
  • Limitează numărul de seturi de anunțuri (ad sets) pe care le creezi, pentru a te asigura că ajungi la minimum 50 de conversii săptămânale pe set de anunțuri;
  • Optimizează seturile de anunțuri care au un număr semnificativ de evenimente de conversie (așa cum ar fi achizițiile sau abonarea) care au loc săptămânal;
  • Evită să faci editări semnificative în adset-uri diferite, căci seturile de anunțuri pot reveni la faza de învățare – în schimb, grupează-le într-unul singur.

Conform Meta, urmarea acestor recomandări a redus cu 28% costurile de cumpărare (Cost per Purchase) pentru acele adset-uri care au avut mai mult de 50 de evenimente săptămânale. În plus, costul de achiziție (Cost per Acquisition) a scăzut și el cu 19% pentru seturile de anunțuri care au ieșit cu succes din faza de învățare.

Pasul 2: automatizare

Automatizările se folosesc de modelele avansate de inteligență artificială pentru a ajuta afacerile și pe specialiștii în marketing să țină pasul cu comportamentul tot mai dinamic al consumatorilor. Acestea pot fi folosite atât pentru întreaga campanie pay per click, cât și doar pentru anumite aspecte ale sale: buget, targetare, poziționare sau formarea creativelor.

Dacă afacerea este flexibilă în ceea ce privește ultimele elemente enumerate, atunci Meta ne sfătuiește să alegem automatizarea end-to-end, care include și campanii de aplicații Advantage+. În schimb, pentru business-urile ceva mai puțin flexibile, automatizările individuale sau separate sunt o mai bună alternativă.

Cele mai importante automatizări la care putem recurge sunt:

Meta susține că, în cazul campaniilor de cumpărături Advantage+, automatizările au produs o creștere a rentabilității cheltuielilor cu anunțurile de 32%. Pe de altă parte, Advantage+ custom audience a reușit să determine o scădere a costurilor per rezultat.

Pasul 3: diferențierea creativă a reclamelor PPC

CreativitatePentru că același produs poate fi cumpărat de consumatori din motive diferite, e important să creăm cât mai multe mesaje relevante, respectiv materiale pentru nevoile cumpărătorilor. În acest sens, Meta ne sugerează ca să diversificăm atât conceptele, cât și formatele reclamelor noastre.

Diversificarea conceptelor se poate face stabilind, în primul rând, punctele forte și slabe ale unui produs, și asociindu-i acestuia un beneficiu și un CTA (call to action) potrivit. Pe baza acestora sunt create mai apoi abordările sau traseele creative, care trebuie să difere unele de altele. Indiferent că vorbim despre text sau componenta vizuală, trebuie să adăugăm noi creative seturilor noastre de reclame, în special celor cu cheltuieli ridicate.

Diversificarea formatelor, în schimb, se concentrează pe crearea unui volum mai mare de conținut pentru Instagram Reels și Facebook Reels.

Drept urmare, diferențierea creativă are capacitatea de a oferi afacerilor o eficiență și o vizibilitate sporită cu până la 32, respectiv 8 procente.

Pasul 4: calitatea datelor

Pentru o mai bună targetare și o evaluare corectă de-a lungul sesiunilor de cumpărături ale consumatorilor, e vital ca afacerile să își consolideze datele cu ajutorul Conversions API. Instrumentul le permite acestora să trimită date direct către platformele lor de analiză sau de gestionare a publicității, asigurând o colectare precisă și actualizată a datelor. Avantajul Conversions API este acela că întârzierile sau pierderile care pot apărea în cazul folosirii cookie-urilor sau a altor metode de urmărire sunt evitate în timpul colectării datelor.

Calitatea datelor

Pentru că acest instrument dedicat integrării directe este unul foarte complex, primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a-ți consolida datele este să te familiarizezi cu el. În acest sens, ai putea să găsești resursele oferite de Conversions API Gateway extrem de folositoare.

Nu uita, însă, că o parte importantă în acest proces o au și Shopify, WooCommerce sau Google Tag Manager. Rolul acestora este cel de a colecta date legate de tranzacțiile și de comportamentul consumatorilor din site-urile web sau magazinele online ale afacerilor. Mai apoi, acestea sunt transmise către Conversions API.

Următorul lucru de făcut pe listă este optimizarea configurației Conversions API. Iată ce presupune:

  • Informațiile precum adresa IP, e-mail-ul sau numărul de telefon indexate prin hashing au nevoie de atenție suplimentară, pentru ca datele înregistrate să fie corect asociate clienților, fără duplicări;
  • Conversions API trebuie să fie asociat cu Meta Pixel – acea bucată de cod care contribuie la identificarea utilizatorilor Facebook și Instagram și a modurilor în care aceștia au interacționat cu conținutul unui website;
  • Evenimentele nu trebuie să fie contabilizate de două ori sau folosind două surse diferite de date;
  • Intervalul dintre momentul în care un eveniment are loc și cel în care acesta este trimis prin intermediul Conversions API trebuie să fie redus la minimum, pentru ca datele să fie întotdeauna recente și actualizate.

În urma asocierii Meta Pixel cu Conversions API, costul per rezultat a scăzut cu 13%, iar numărul achizițiilor înregistrate a crescut cu 19%.

Pasul 5: validarea rezultatelor

Validarea rezultatelor

Validarea rezultatelor obținute cu ajutorul metodelor de măsurare ne ajută să înțelegem mai bine impactul eforturilor noastre de marketing și să elaborăm viitoare strategii eficiente.

Validarea poate fi efectuată atât profitând de modelarea mixului de marketing, cât și cu ajutorul testărilor A/B. Cel dintâi vizează o analiză cantitativă, calitativă și istorică a componentelor ce alcătuiesc strategia noastră de marketing, însă despre cea de-a doua poți afla mai multe aici.

Conform Meta, 47% dintre directorii de marketing susțin că măsurarea și dovedirea faptului că ceea ce fac funcționează reprezintă cea mai mare preocupare a lor.

Concluzie

Ceea ce trebuie să înțelegem cu privire la campaniile pay per click este că, pentru ca ele să dea randament, fiecare dintre pașii enumerați devine esențial. Știm că atunci când vine vorba de promovarea online, există zeci de aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, ceea ce poate deveni obositor. Astfel, delegarea acestei responsabilități unei agenții de marketing digital poate fi o soluție eficientă pe termen lung.

Zuhaus Advertising prestează astfel de servicii de peste 10 ani, având peste 1000 de proiecte finalizate alături de partenerii noștri. Poți descoperi mai multe despre noi aici. Pentru colaborări, ne poți scrie la adresa de mail office@zuhauspromo.com sau ne poți contacta la numărul de telefon 0040 740 171 777.

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!