Ce este LinkedIn?

Ce este LinkedIn și la ce mă ajută?

Află cum, la ce folosește și cum poate să te ajute rețeaua de socializare LinkedIn din următorul articol.

LinkedIn este cea mai mare rețea profesională de pe internet. Este gândită și creată în sufrageria co-fondatorului Reid Hoffman și lansată în mod oficial pe 5 mai 2003. În anul 2013 rețeaua de socializare a fost achiziționată de către Microsoft.

În prezent LinkedIn numără mai bine de 850 de milioane de useri și peste 57 de milioane de companii. Platforma este prezentă în peste 200 de țări din întreaga lume

Cum pot utiliza și la ce mă ajută platforma?

LinkedIn se concentrează pe crearea de conexiuni profesionale. Este o platformă excelentă pentru a găsi locul de muncă potrivit sau pentru a te conecta și ați consolida relațiile profesionale.

Utilizatorii LinkedIn se împart în două categorii: membri și organizații.

Ambele au o misiune diferită, așa că au nevoie de structuri diferite:

Membrii, persoane fizice – profiluri LinkedIn

Organizații, companii, mass-media, școli – pagini LinkedIn

Ce este un profil LinkedIn?

Potrivit LinkedIn: „este cea mai mare rețea profesională de pe internet. Puteți folosi LinkedIn pentru a găsi locul de muncă potrivit sau internship, conectați și consolida relațiile profesionale, și să învețe abilitățile de care aveți nevoie pentru a reuși în carieră”.

Ce este LinkedIn

Ce este LinkedIn și la ce mă poate ajuta

Ce este o pagină de LinkedIn?

Dacă un profil se concentrează pe brandul personal, o pagină LinkedIn, pe de altă parte, este un instrument de marketing dinamic care se focusează pe brandul companiei, nu pe persoane/angajați.

Acest lucru permite brandului să beneficieze de o amprentă și identitate unică separată de orice alte persoane din cadrul companiei.

Termenii cheie specifici LinkedIn

Fiecare platformă are limbajul propriu. Acești termeni cheie sunt specifici pentru rețeaua de socializare LinkedIn.

Află mai multe de la specialiștii Zuhaus

  • Connection: Persoanele din rețeaua ta se numesc conexiuni. Rețeaua ta este formată din conexiunile de gradul întâi, doi și trei, precum și din membrii grupurilor de LinkedIn. Opțiunile de comunicare variază, în funcție de gradul de conectare.
  • InMail: InMails sunt adrese de e-mail private, disponibile doar pentru deținătorii de conturi Premium. Acestea pot fi trimise colegilor fără a fi nevoie de o introducere, de informații de contact sau de o conexiune
  • Company pages: sunt pagini specifice pe care companiile le pot folosi pentru a posta sau a promova conținut prin intermediul campaniilor plătite.
  • Premium Accounts: sunt abonamente cu plată utilizate în scopul dezvoltării carierei, al recrutării, al generării de oportunități și al obținerii de informații de business, și nu în ultimul rând de formare profesională
  • SlideShare: este platforma de stocare de conținut oferită de LinkedIn. Funcționează ca un serviciu web, permițându-vă să încărcați prezentări, video-uri, infografice și PDF-uri pentru a le împărtăși cu toate celelalte persoane. Este o modalitate extrem de convenabilă de a găzdui tot conținutul care poate fi distribuit al brandului tău într-un singur loc
  • Referrals: sau funcția „Get Introduced”, sunt modalități de prezentare care permit unui membru LinkedIn să contacteze persoane cu o conexiune de gradul doi și trei din rețeaua sa prin intermediul unei cunoștințe comune.
  • LinkedIn Group: este o platformă dedicată discuțiilor specifice, pe teme de actualitate moderate de către deținătorii și administratorii grupului.

Cum încep să utilizez LinkedIn și care este strategia benefică brandului meu?

LinkedIn este o rețea în mare dezvoltare și un instrument foarte bun pentru o campanie de marketing asociată brandului sau companiei tale.

Contactează un specialist Zuhaus Advertising și află cum poți să folosești rețeaua pentru dezvoltarea brandului personal sau a companiei tale.

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!