Surprizele continuă să apară chiar și la finalul anului 2022. Luna decembrie pare să fie marcată de două noi resurse din mediul digital, la baza cărora se află inteligența artificială (IA). Acestea sunt, pe de-o parte, aplicația Dawn AI și, pe de alta, un chatbot denumit ChatGPT.

Inteligență artificală

Afla mai multe despre ChatGPT si Dawn AI

Ce este aplicația Dawn AI?

Aplicația Dawn AIDacă și tu ești activ pe rețelele de socializare, cu siguranță ai observat trendul avatarurilor prelucrate cu ajutorul inteligenței artificiale. Aplicația Dawn AI are ca principal scop generarea imaginilor, în funcție de dorințele tale și de criteriile pe care le stabilești. 

Cum funcționează aplicația Dawn AI?

Utilizarea aplicației nu ar trebui să impună prea mari dificultăți utilizatorilor săi. Pentru a o putea folosi, trebuie să te asiguri că ai descărcat-o și că ți-ai creat un cont personal. Odată îndepliniți acești doi pași, magia poate să se întâmple. 

Vei fi nevoit să introduci un prompt de la care IA să pornească – acesta poate avea fie forma unui text, fie cea a unui desen, iar mai apoi vei stabili stilul pe care îți dorești să îl regăsești în imaginile finale și proporțiile acestora. 

Et voilà! Inteligența artificială a generat special pentru tine zeci de variante ale imaginii pe care tu ți-ai imaginat-o.

Cum a ajuns aplicația Dawn AI un trend pe rețelele de socializare?

Ceea ce a plasat aplicația Dawn AI în topul tendințelor de pe rețelele de socializare este funcția sa de personalizare a imaginilor cu noi deja existente, astfel încât să obținem avataruri dintre cele mai diverse. 

Pentru a lua partea la acest trend, trebuie doar să urmezi pașii enumerați anterior, să adaugi câteva poze cu tine și să adaugi eticheta “@me” alături de restul criteriilor pe care le alegi. 

Care sunt limitele aplicației Dawn AI?

Trebuie să ai în vedere și faptul că, pentru a folosi toate funcțiile aplicației pe termen nedeterminat, ești nevoit să plătești o taxă, iar imaginile pe care le vei încărca în vederea obținerii unui avatar trebuie să țină cont de următoarele criterii:

  • Calitatea trebuie să fie una înaltă;
  • Imaginile trebuie să fie luminate în mod corect;
  • Nu trebuie să apară mai mult de o persoană în fotografii;
  • Locațiile, unghiurile și expresiile faciale trebuie să fie diverse;
  • Ochelarii de soare nu sunt permiși. 

Rezultatele pot fi, însă, cu totul și cu totul excepționale. 

Cea de-a doua noutate în materie de tehnologie și inteligență artificială este ChatGPT. 

Ce este ChatGpt?

ChatGPT an OpenAILa finalul lunii noiembrie, compania Open AI a lansat ChatGPT (Generative Pretrained Transformers), un chatbot care pare să amenințe autoritatea soft-ului Google prin natura serviciilor pe care le pune la dispoziție. 

În mai puțin de o lună, site-ul a înregistrat mai mult de 1 milion de conturi, succesul ChatGPT părând să se datoreze capacității sale de a simula limbajul și tonul specifice unei conversații umane. 

Care sunt funcțiile ChatGPT?

Folosindu-se de inteligența artificială, funcțiile softului celor de la Open AI pot fi accesate din secțiunea “Playground” și se rezumă la:

  • Oferirea unor răspunsuri și explicații la întrebările utilizatorilor;
  • Rezolvarea problemelor matematice;
  • Redactarea, traducerea sau rezumarea textelor;
  • Recomandarea și clasificarea conținuturilor;
  • Limbaje de programare.

De asemenea, ChatGPT este suficient de dezvoltat, încât să respingă întrebările sau cererile cu caracter nepotrivit, însă nu într-atât de mult încât să evite intensificarea anumitor pericole. 

Ca așa arată interfața ChatGPT

Screen from ChatGPT homepageCare sunt limitele ChatGPT?

ChatGPT a fost programat să asimileze toate conținuturile și informațiile existente până în anul 2021, ceea ce înseamnă că aspectele ce țin de actualitate nu reprezintă unul dintre atuurile sale. Acest fapt poate conduce cu ușurință la dezinformare, lucru pe care cu toții încercăm să îl evităm. 

Mai mult decât atât, ChatGPT ar trebui să își îmbunătățească serverele de selecție a întrebărilor la care poate răspunde, pentru a evita situațiile în care un utilizator poate afla informații cu caracter violent sau chiar terorist. 

Așadar, anul 2022 pare să aibă un final apoteotic. Noi suntem convinși că 2023 va aduce chiar și mai multe noutăți și surprize în lumea digitală, astfel că te invităm să le descoperi alături de noi! 

Abonează-te acum la newsletter pentru și mai multe articole de acest tip!

 

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!