De ce este importantă Generația Z pentru următoarele campanii?

Depășirea cu puțin a unui sfert din populația lumii (26%) reprezintă primul indiciu pentru care viitoarele tale campanii din anul 2023 ar trebui să se concentreze pe generația Z. 

Poate te întrebi, care e profilul generației Z și cum te poți raporta la el în cadrul campaniilor tale de comunicare?

Vei afla imediat, dar mai întâi să începem cu începutul:

Generatia Z

Cu ce perioadă asociem generația Z? 

Deși există o oarecare divergență cu privire la încadrarea exactă în timp pentru generația Z, aceasta poate fi redusă la segmentul de populație născut în perioada anilor 1997-2010. 

Ce contează pentru generația Z? 

  1. Exprimarea liberă și asumarea propriei identități sunt două dintre aspectele primordiale când vine vorba de generația Z. Aceștia își doresc să aibă parte de experiențe și stiluri de viață autentice,  chiar dacă asta poate presupune resurse sau eforturi suplimentare.
  2. Diversitatea este cel de-al doilea cuvânt cheie atunci când vorbim despre generația Z. Raportat la nivelul de înțelegere și deschidere al generațiilor trecute, reprezentanții generației Z sunt mult mai toleranți în privința comunităților minoritare (spre exemplu, LGBTQ+) și susțin necontenit egalitatea rasială sau pe cea între genuri.
  3. Natura progresistă a generației Z derivă din faptul că acestora le place să rămână constant informați, iar pentru asta se folosesc cel mai adesea de spațiul digital, respectiv de smartphone-ul personal.
  4. În afara conținuturilor de tip informativ, generația Z preferă să aloce timp și spațiu și divertismentului, sub toate formele sale.
  5. Generația Z ține foarte mult la protejarea datelor cu caracter personal și sunt foarte atenți la circumstanțele în care acestea sunt colectate.
  6. Celor din generația Z le plac cumpărăturile online – cu precădere ofertele sau promoțiile speciale, și nu se feresc din a plăti direct cu cardul. Cel mai adesea, însă, achizițiile se fac abia după ce membrii familiei, prietenii sau secțiunile de review-uri sunt consultate.

Cum folosim profilul generației Z în strategia noastră de comunicare?

SFAT #1: Poți să oferi clienților din generația Z servicii sau produse care să le personalizeze experiența de cumpărători și care să le evidențieze personalitatea în raport cu restul maselor. Mai mult decât atât, trebuie să demonstrezi că propriul tău brand este unul autentic. Folosește-ți creativitatea și convinge-ți audiența că puteți fi diferiți împreună.

SFAT #2: Poți crea o campanie care să trateze aspecte negative ale societății. Astfel de inițiative vor fi întotdeauna apreciată de membrii generației Z, atât timp cât valorile acestora sunt atent și onest folosite. În mod contrar, simularea interesului poate conduce la periclitarea comunicării cu publicul țintă, la distrugerea imaginii brandului sau chiar la nașterea unei culturi a anulării – cancel culture.

SFAT #3: Asigură-te că informațiile despre afacerea ta pot fi găsite cu ușurință pe site și că politica de funcționare este una transparentă. Totodată, acordă atenție suplimentară conținuturilor pe care le promovezi în cadrul campaniilor tale de comunicare, astfel încât ele să fie relevante, actuale și potrivite pentru un utilizator al telefonului mobil.

SFAT #4: O comunicare eficientă nu trebuie să facă abstracție de faptul că fiecare generație are specificul ei, iar tu trebuie să îl găsești pe cel al generației Z. Pornind de la limbaj, glume și meme-uri, până la rețele de socializare și trenduri (aici putem să adăugăm un link către articolul despre trenduri), toate aceste elemente te pot ajuta să consolidezi bazele comunității tale și să-ți promovezi brandul și valorile într-un mod creativ și distinct.

SFAT #5: Consolidează relațiile cu comunitatea ta: reticența generației Z cu privire la împărtășirea datelor personale nu trebuie să fie percepută neapărat drept un impediment, ci ca pe o oportunitate de a demonstra încă o dată că brandul tău este unul de încredere.

SFAT #6: Există o serie de îmbunătățiri pe care poți să le faci, pornind de la profilul de cumpărători ai celor din generația Z. Mai întâi, asigură-te că funcțiile și secțiunile specifice pentru comerțul electronic sunt integrate în mod corespunzător pe site-ul tău. Secțiunea de review-uri este și ea foarte importantă, însă nu îndeajuns încât să nu oferi review-uri reale produselor sau serviciilor tale. Onestitatea și calitatea sunt două lucruri pe care trebuie să le ai în minte atunci când creezi sau optimizezi un conținut pentru generația Z.

Integrează aceste elemente în cadrul campaniilor tale de marketing, monitorizează rezultatele și spune-ne care dintre ele au funcționat cel mai bine pentru afacerea ta!

Nu uita să te abonezi la newsletter-ul nostru, pentru a putea avea acces la și mai multă informație utilă ție și brandului tău!

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!