Bonjour! Și mie, ca și vouă, mi-a dispărut de săptămâna trecută butonul „Schedule” / ”Programează” din paginile de Facebook pe care le administrez. Desigur, primul gând a fost că fie jobul de specialist social media se va face în 2 sau 3 schimburi, ca să nu ratăm postările clienților care se adresează unui public crepuscular (DEX it și vei fi surprins de sensul propriu al cuvântului), fie că e sabotaj pentru lansarea unei noi platforme. Glumesc! 😀

Ca de fiecare dată în ultimii 5 ani, de când fac marketing online și postări Facebook, când o modificare a rețelei ne dă peste cap rutina, am încercat să caut alternativa prin care să fac acțiunea de care am nevoie, ceea ce îți recomand și ție. De obicei, mai există o variantă, un truc. Deja cunoști platforma și știi că nu e prima dată când algoritmii lui Mark ne fac suprize mutând dintr-o parte într-alta butoane sau desființându-le. Știi și că aproape de fiecare dată cineva deja a avut o problemă similară și a dat o mână de ajutor postând soluția pe Internet. Așa că  un search pe Google e de ajutor, dacă nu găsești o „potecă” în paltforma Facebook, în cazul ăsta.

Bref, combinând cele 2 variante, de câteva zile eu pregătesc postările astfel:

  1. Dau un click în plus și postez din pagina de Business Manager. Acolo interfața arată în mod obișnuit, cu opțiuni de Now / Schedule / Backdate / Save Draft.
  2. Dacă din diferite motive nu ai acces la opțiunea 1, creează postarea și alege Save Draft. Poate vei spune, ok, dar dacă tot intru să postez manual, cu ce mă ajută? Te ajută pentru că s-ar putea ca la 9 pm când vrei să pui inculpata postare să nu ai suficientă inspirație, suficientă atenție, poza potrivită, de ajuns semnal etc. Un reminder pe mobil ar fi util să nu ratezi ora.
  3. Instalează-ți un tool pentru a programa postările. Sunt mai multe disponibile, dar cu amendamentul că sunt contra-cost, cel puțin pe termen lung. Există unele care îți pun la dispoziție un free trial – dacă nu ai multe pagini sau îți administrezi singur pagina pot fi o variantă, măcar pentru o vreme. Cele mai cunoscute tool-uri:  Hootsuite, Buffer, Post Planner, Falcon. Spor!

Alexandra Puescu

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!