2018 e pe sfarsite, asa ca iti poti face deja planul pentru strategia de social media din 2019. Partea distractiva e ca in contextul in care algoritmul Facebook se schimba foarte des, avem mereu la indemana lucruri noi pe care sa le testam. In acelasi timp, evident, nu e nevoie sa astepti pana la anul pentru a pune in aplicare chiar de azi urmatoarele puncte.

Inainte de toate, sunt 2 intrebari cu care ar fi bine sa iti incepi strategia de social media, dar si de marketing, in general, pentru pagina ta, sunt: Unde vreau sa ajung cu business-ul meu? si Cum o sa fac ca sa ajung acolo?.

Atunci cand vrei sa ai conturi pe retelele de socializare cu care sa te mandresti, dar care sa iti aduca si beneficiile prezentei in social media, agentia Zuhaus iti recomanda sa tii cont de 6 elemente pe care le ai la dispozitie si carora merita sa le acorzi toata atentia:

  1. Content creation & Strategy. Continutul este inima retelelor de socializare. Fie ca vorbim despre text sau material multimedia, continutul este cel care atrage atentia audientei si iti poate transforma fanii in clienti.
  2. Social Advertising. Prezinta-ti produsele sau serviciile direct oamenilor interesati de ele. Obtine, cu ajutorul campaniilor de anunturi, accesul la un public super targetat. Mai departe, tehnici precum remarketing sau lookalike audiences te asigura ca esti vizibil oamenilor potriviti, din locurile si in momentele potrivite.
  3. Community management. Odata creata si implementata o strategie de continut adaptata publicului tinta, este esentiala monitorizarea si moderarea feedback-ului fanilor. Un dialog natural intre brand si client fac diferenta si te pozitioneaza in randul acelora care isi respecta publicul.
  4. Reputation management. Din pacate, nu fiecare client e automat si un client fericit. Contactarea consumatorilor care ofera feedback negativ poate transforma o nemultumire intr-o oportunitate pentru brand-ul tau, iar un client ascultat, inteles si in intampinarea caruia poti veni, pentru rezolvarea unei situatii, poate devein dintr-un potential client nemultumit, un client fidel.
  5. Influence marketing. Asociaza-ti brandul cu influencerii potriviti. Cere parerea unui specialist care poate analiza piata si iti poate recomanda cele mai oportune colaborari cu persoane publice.
  6. Sacial Data & Analytics. Fiecare actiune pe care un utilizator o are pe site-urile de social media genereaza o multitudine de date care pot fi utilizate pentru a optimiza campaniile de marketing, a documenta strategiile de continut si a retargeta publicul online.

Nu uita ca fiecare brand are specificitaliile lui, motiv pentru care toate optiunile pe care online-ul ti le ofera in present trebuie customizate in cel mai optim mod cu putinta, pentru rezultate pozitive. Un social media specialist te poate indruma si ajuta sa selectezi acele mecanisme pe care retele de socializare ti le pun la diospozitie, pentru a te asigura ca investesti in cele potrivite business-ului tau.

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!