Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Google Adwords, devenit, de pe 24 iulie 2018, Google Ads, este una dintre cele mai eficiente metode de publicitate din zilele noastre.

Cursa pentru a ajunge în prima pagină a rezultatelor căutării Google este foarte competitivă. Încercarea de ocupa un loc pe pagina 1 a celui mai folosit motor de căutare de pe Internet, chiar și cu un SEO excelent, poate dura cu ușurință luni sau chiar peste un an.

De la bun început trebuie subliniat faptul că Google Ads / AdWords nu este același lucru cu SEO. Menționăm acest lucru fiindcă cele două continuă să fie văzute ca fiind unul și același instrument de marketing de către mulți antreprenori insufient acomodați cu vocabularul de marketing online.

Împreună, cele două – SEO și AdWords, reprezintă metode de promovare SEM (Search Engine Marketing), dar sunt destul de diferite una față de cealaltă.

AdWords este o strategie de promovare instant, în care poți să investești orice buget dorești și să ajungi la o audiență foarte specifică (targetul ideal pentru ceea ce vinzi) într-un timp foarte scurt, dacă știi să-ți optimizezi bine campaniile.

SEO este o strategie de promovare pe termen lung, care constă într-o eficientizare continua a site-ului, și care necesită o investiție constantă și considerabilă de timp și resurse pentru o creștere solidă și durabilă.

Ce este Google Ads?

O platformă de marketing care permite publicarea anunțurilor în browsere. Fiecare căutare are la bază niște „cuvinte cheie” pe care potențialii clienți le oferă motorului de căutare. Odată activat anunțul, de fiecare dată când cineva caută produsele / serviciile pe care brand-ul tău le are de oferit, anunțurile vor aparea în zona de link-uri sponsorizate, alta decât lista organică (unde te-ai putea afla, în cazul unui site nou sau mai puțin cunoscut, pe pagini secundare: 2, 3 etc).

Este Google Ads potrivit pentru tine?

Ca să îți poți răspunde singur la această întrebare trebuie să ai în vedere faptul că Google Ads nu îți aduce niciun ban în cont în mod direct. Tu vei plati pentru serviciile oferite, utilizatorii vor fi redirectionați către site-ul afacerii tale, dar din acest moment totul depinde de calitatea serviciilor promovate, de structura site-ului, de bugetul de campanie și de monitorizarea și optimizarea specialistului Google Ads cu care lucrezi.

Trebuie să ai mereu în vedere că pe Internet conținutul înseamnă totul. Așa că înainte de a-ți lansa o campanie Google Ads, asigură-te că ai un site optimizat și cu alegerile potrivite și răbdare, totul va merge cum te aștepți!

Anda Sima (intern)

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!