Instagram a fost lansat in octombrie 2010, ca o retea de photo-video sharing, disponibila atunci exclusiv pentru iOS. In prezent, aplicatia este disponibila si pentru sistemul de operare Android si apartine Facebook. In Romania exista aproximativ 1.136.155 de conturi de Instagram (via zelist, nov 2019) , dintre care aproximativ 85.000 sunt conturi business.

In acest moment, pe Instagram sunt disponibile 40 de filtre pe care le poti aplica imaginilor pe care vrei sa le postezi. Intr-adevar, by default iti vor aparea doar 23 de filtre, insa le poti activa pe toate, doar bifandu-le (apasand pe butonul Manage, pe care il gasesti dupa ultimul filtru, Nashville. De asemenea, poti lasa activate doar filtrele care te intereseaza, bifand/debifand restul filtrelor).

Pentru ca ne dorim cu totii ca pozele noastre sa nu treaca neremarcate prin feed-ul followerilor nostri, sa atraga atentia si sa primească *like-uri si comentarii, putem sa crestem calitatea fotografiilor pe care vrem sa le postam cu ajutorul filtrelor.

* Instagram face in prezent teste pentru a elimina optiunea de like de pe platforma, pentru a schimba focusul utilizatorilor de pe cantitate si a-l muta inapoi pe calitate si bucuria de a descopri lucruri – Romania nu se numara printre tarile in care a fost implementat proiectul pilot.

Sa vorbim acum despre cele mai folosite filtre pe Instagram.

  1. Normal

Asa cum probabil ai observat deja, se întampla de multe ori sa fii mai multumit de calitatea fotografiei originale, decat de cum arata ea, dupa ce ii aplici un filtru predefinit. De ce? Ai prins o lumina naturala buna, ai un telefon nou și de ultima generatie, care reda culorile cu fidelitate sau alt motiv. De asemenea, chiar daca nu aplici un filtru (butonul Filter), dar simti nevoia de o ajustare, poti jongla din butonul Edit al contului tau Instagram cu luminozitatea, contrastul, ajustarea (poti roti, apropia, departa sau rasturna imaginea), blurarea etc imaginii.

  1. Claderon

Al doilea cel mai folosit filtru din lume intensifica, intr-un mod care se pastreaza totusi, natural, culorile. Subliniaza umbrele si evidentiaza subiectul sau subiectele din fotografie.

  1. Juno

Culori puternice, calde sau reci. Dau un efect cool pozei si o fac mai atractiva. Imaginea va avea mai multa stralucire si va fi mai puternica decat cea originala.

  1. Ludwig

Un filtru care se bazeaza pe culoarea rosie, pe care o pune in evidența, estompand alte culori, precum verde, galben, albastru si chiar roz. Acest filtru lumineaza si incalzeste fotografia.

  1. Lark

Sa fie luminoase, dar sa le pastram naturale! Foloseste-l cand vrei sa iti mentii fotografia aproape de original, dar sa-i sporesti luminozitatea si sa ii racesti putin aspectul.

  1. Lo-Fi

Vibratii, culori vii, umbre intensificate. Putina drama nu strica, de dragul culorilor intense, care iau ochii sau, macar, ii tintesc pe postarea ta, in scroll-ul nebun pe Instagram.

  1. Gingham

Poate surprinzator, dar foarte in voga in perioada asta mai ales in randul bloggerilor de fashion, Gingham este unul dintre filtrele cu aspect vintage. El te ajuta sa dai un aer retro si, totusi, luminos, fotografiilor tale.

Sfat. Indiferent de filtrul pe care il alegi, fie ca este un filtru predefinit Instagram sau un filtru creat de un grafician, iti recomand sa incerci sa il folosesti pe acelasi la fiecare postare. Cu atat mai mult in cazul in care administrezi un cont de business, trebuie sa ai in vedere ca in afara de o fotografie care arata bine atunci cand apare in feed-ul de Insta al followerilor tăi, este important ca acel profil să aiba un aspect placut, unitar. De exemplu, este bruiant vizual sa vezi majoritatea postarilor cu fotografii color, sacadate de cateva postari cu fotografii alb-negre. Contul tau de Instagram poate spune o poveste in imagini. Tine de tine sa o scrii frumos! 🙂

Alexandra Puescu

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!