Într-o eră în care piața este constant suprasaturată de noi branduri și informații, să îți creezi o imagine puternică pentru propria afacere poate părea dificil.Cu toții știm avantajele marketingului tradițional sau digital, însă nu același lucru putem spune și despre marketingul intern. Mai multe despre beneficiile pe care acesta le poate aduce și despre cum putem crea o strategie de comunicare internă eficientă poți afla din cele ce urmează.

Ce este marketingul intern?

Marketingul intern reprezintă suma eforturilor unei companii, realizate pentru a-și promova și îmbunătăți imaginea în rândul angajaților. Obiectivul principal este acela de a motiva și implica personalul în procesul de consolidare a identității și a culturii interne ale organizației. În acest mod, se poate crea un mediu de lucru propice pentru ca angajații să devină ambasadori ai brandului.

Marketing intern

Angajații reprezintă o parte vitală a oricărei afaceri, iar faptul că aceștia cunosc îndeaproape calitatea produselor și a serviciilor oferite face ca opinia lor să fie una avizată. Același lucru se aplică și în cazul modului de organizare internă al unei companii. Pentru că beneficiază de avantajul perspectivei interne, afirmațiile angajaților cu privire la un anumit brand pot valora mai mult chiar și decât opinia consumatorilor înșiși.

Tocmai din acest motiv, a avea angajații de partea ta și a-i transforma în ambasadori de brand poate fi o tactică eficientă de promovare. Dar ce anume fac ambasadorii de brand, te întrebi? Ei bine, datorită aprecierii pe care le-o poartă, ambasadorii susțin și promovează în mod organic și instinctiv brandul, produsele și/sau serviciile acestuia. Printre formele de promovare se numără atât cele desfășurate în mediul online, cât și cele din afara sa.

Weber Shandwick, Employee Activists Spark a New Social Movement in the Digital Age, According to Groundbreaking Global Study from Weber Shandwick 

Marketing intern

Spre exemplu, angajații pot distribui conținutul online al brandului sau pot crea unul nou, pe care să-l împărtășească pe rețelele de socializare. Mai mult, aceștia pot promova în mod natural un brand de-a lungul activităților sau conversațiilor lor zilnice, sau prin intermediul diferitelor obiecte branduite pe care le folosesc. În acest mod, vizibilitatea afacerii crește, reputația sa se îmbunătățește și ea, iar veniturile sunt influențate în mod pozitiv. În definitiv, oamenii au încredere în prieteni, colegi și familie mai mult decât în orice altă formă de marketing.

Dar cum îi determinăm pe angajați să devină ambasadori ai brandului nostru? Răspunsul este simplu: creând un mediu propice pentru acest lucru, cu ajutorul unei strategii de marketing intern. Iată care sunt recomandările noastre.

Strategie de marketing intern

Ca în cazul oricărei alte strategii, și cea de marketing intern presupune crearea unui plan, stabilirea unor obiective și a unor indicatori de performanță. Mai mult, strategia de marketing intern trebuie să fie adaptată la profilul și nevoile audienței noastre – în cazul de față, proprii angajați. Iar pentru că atenția noastră se orientează către aceștia, devine de la sine înțeles de ce în centrul oricărei astfel de strategii se află comunicarea internă.

Adoptarea unei comunicări interne eficiente și coerente poate alinia perspectivele de lucru ale tuturor angajaților, începând cu novicii și terminând cu persoanele aflate în poziții de conducere. Aceștia trebuie să cunoască valorile și misiunea brandului și, mai mult decât atât, trebuie să fie entuziasmați cu privire la ele. Din categoria lucrurilor cu care aceștia trebuie să se familiarizeze fac parte:

  • USP (Unique Selling Proposition) sau, altfel spus, ceea ce diferențiază brandul de concurență;
  • Stilul de comunicare, mesajul și identitatea de brand;
  • Audiența – profilul și nevoile sale, precum și modul în care brandul este perceput de aceasta;
  • Definiția succesului pentru brand.

După cum spuneam mai sus, entuziasmul este esențial când vine vorba de angajații care devin ambasadori ai brandului. Există mai multe metode prin care satisfacția acestora poate fi stimulată. Dintre ele, implementarea unui sistem echitabil de remunerare și beneficii sau finanțarea unor programe de formare profesională nu ar trebui să reprezinte o surpriză.

Dincolo de aceste soluții clasice, noi credem că o tactică importantă pentru o strategie de marketing intern constă în conștientizarea valorii. Altfel spus, angajații trebuie să fie conștienți de modul în care contribuie la succesul afacerii. Totodată, un mediu de lucru deschis și inclusiv, în care angajații se simt în largul lor atunci când își oferă feedback-ul, facilitează trecerea lor către rolul de ambasador de brand.

Angajații se pot simți încurajați și dacă, de pildă, parcursul acestora profesional și realizările lor sunt povestite (storytelling) și distribuite în paginile de socializare ale companiei. Organizarea unui program sau a unor întâlniri periodice pe tema employee advocates ar putea fi, de asemenea, o idee bună. O metodă mai puțin directă, dar la fel de eficientă poate fi cea în care de-a lungul activităților zilnice, angajații folosesc obiecte branduite, precum cele de papetărie.

79% dintre companiile intervievate au raportat o mai mare vizibilitate în mediul online după implementarea unui program oficial de advocacy pentru angajați. 65% dintre ele au raportat o mai mare recunoaștere a brandului.

Alte soluții

Angajații se pot simți încurajați și dacă parcursul acestora profesional și realizările lor sunt povestite (storytelling) și distribuite în paginile de socializare ale companiei. Organizarea unui program sau a unor întâlniri periodice pe tema employee advocates ar putea fi, de asemenea, o idee bună. O metodă mai puțin directă, dar la fel de eficientă poate fi cea în care de-a lungul activităților zilnice, angajații folosesc obiecte branduite, precum cele de papetărie.

Marketing intern

Promovarea brandului prin angajați: avantaje și beneficii

Un brand care beneficiază de suportul propriilor angajați este un brand credibil și demn de încrederea consumatorilor. În general, afacerile pot câștiga capital de imagine de pe urma ambasadorilor de brand, inclusiv în ceea ce privește calitatea de angajator. Atunci când angajații consideră un motiv de laudă locul în care își desfășoară activitatea, respectiva întreprindere poate atrage candidați cu o mai bună pregătire și expertiză. În acest mod, poți pune bazele unei echipe dispuse să lucreze pentru succesul afacerii tale.

Dincolo de aceste aspecte, influența ambasadorilor de brand produce efecte vizibile și în plan financiar. Unul dintre motive este randamentul și calitatea muncii desfășurate, care se schimbă în mod pozitiv atunci când angajații lucrează într-un mediu plăcut. Nu trebuie să uităm însă nici de capacitatea acestora de a promova produsele, serviciile sau conținuturile media ale angajatorului, atrăgând atenția asupra brandului.

92% dintre persoane ar lua în considerare schimbarea locului de muncă dacă li s-ar oferi un rol într-o companie cu o reputație corporatistă excelentă.

EveryoneSocial, 29 Employer Branding Statistics Your Company Must Know

Conținutul distribuit de angajați strânge de 8 ori mai mult engagement decât conținutul distribuit pe canalele brandului.

Social Media Today, From Employee to Advocate: Mobilize Your Team to Share Your Brand Content

Transformarea angajaților în ambasadori de brand: soluții oferite de Zuhaus Advertising

De la definirea identității de brand și până la crearea unei prezențe online pentru comunitatea din jurul afacerii tale, Zuhaus Advertising este întotdeauna pregătit să te ajute.

Știm că transformarea angajaților tăi în ambasadori ai brandului reprezintă un proces îndelungat, ce presupune și integrarea unor soluții în spațiul digital. Astfel, dacă nu ai consultat încă paleta noastră de servicii, o poți face acum. Printre cele menționate se numără și promovarea în social media sau marketingul prin email, două componente vitale atunci când vine vorba de strategia de marketing intern.

Totodată, echipa noastră te poate sprijini și în crearea materialelor promoționale, oferind o modalitate mai subtilă, dar la fel de eficientă, pentru angajați de a promova brandul. Printre obiectele personalizabile se regăsesc și cele potrivite pentru timpul liber sau, dimpotrivă, pentru orele de lucru la birou, cum ar fi agendele.

Concluzie

În concluzie, transformarea angajaților în ambasadori ai brandului este esențială într-o piață competitivă, iar acest lucru poate fi obținut doar cu ajutorul marketingului intern. Dacă îți dorești și tu să beneficiezi de avantajele menționate anterior, însă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește dezvoltarea strategiei potrivite, contactează-ne! Suntem aici să îți oferim soluțiile de care ai nevoie.

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!