Ce este trendul online?

Atunci când vorbim despre un trend online ne referim la o anumită direcție, schimbare sau evoluție care devine foarte rapid cunoscută la scară largă.

De ce trebuie să urmărim un trend online?

Părerile au fost întotdeauna împărțite cu privire la trenduri: în timp ce unii cred că trendurile denotă o pierdere de timp, noi credem că ele pot fi un important punct de sprijin pentru un brand. De ce? Iată câteva motive:

  1. În ciuda specificului efemer, trendul online poate transforma brandurile în prezențe constante în ochii audienței țintă, încurajând comunicarea și promovarea valorilor brandului într-un mod creativ și deschis. 
  2. Fiecare trend online vine cu provocările sale, iar asta duce către depășirea zonei de confort. Fie că vorbim despre resurse, instrumente sau concepte noi, trendurile aduc un plus de inovație brandului cu care este asociat. 
  3. Prin trend online te apropii de comunitatea ta și invers. Pentru că acum rezonați împreună, brandului tău îi va fi mai ușor să înțeleagă nevoile clienților și să prezică direcția înspre care lucrurile vor merge, iar aceștia vor dori să se asocieze și să promoveze serviciile sau produsele tale. 

Atenție, însă, căci nu orice trend online trebuie urmat, ci doar acelea care sunt relevante în raport cu brandul tău.

Cum alegem trendul online potrivit pentru afacerea noastră?

cum te poate ajuta trendul in crearea brandului personal

  • Pasul 1: pornește de la industria sau subiectul cu care brandul tău se asociază. 
  • Pasul 2: acum că ai restrâns contextul, explorează diversitatea de conținuturi disponibile. 
  • Pasul 3: descoperă care sunt cele mai pregnante voci ale trendurilor pe care le găsești relevante și încearcă să le afli povestea. Te poți folosi de platformele de socializare, de newsletter, blog sau de orice altă resursă de acest tip. 
  • Pasul 4: rezervă-ți timp pentru a te informa. Și aici opțiunile sunt multiple: poți apela la cărți și cursuri de specialitate, la discuții cu experți în domeniu sau poți să întrebi ce părere are un futurist despre trendul în cauză. Orice te ajută să nu fii luat prin surprindere. 
  • Pasul 5: aderă la trend-ul respectiv, așa cum și-a propus și doamna Monica. Să vedem dacă i-a și reușit:

 

 

*cioc cioc*

-Ah, ai venit, puiul mamii! Ah, și ai cumpărat ce ți-am cerut. De asta ai întârziat atât?, întreabă ea, entuziasmată că în sfârșit se poate apuca să prepare rețeta vegană de tartă de mere. 

Fie vorba între noi, doamna Monica a intrat într-un soi de competiție cu vecina de la parter. Totul a început acum două duminici, când au gătit împreună și au dat startul unei discuții în contradictoriu pe tema cine gătește mai bine. De atunci, doamna Getuța și-a făcut cont pe Instagram și a început să posteze acolo ce gătește și chiar a prins la public. Cum nici doamna Monica nu se lasă mai prejos, și-a pus fiul să o filmeze când gătește și și-a făcut vlog. A auzit mai nou că mai toată lumea a devenit vegană și a zis să înceapă o serie cu rețete pentru ei. Poate poate vede și doamna Getuța ce postează. 

-Nu, ne de asta. După cumpărături, m-am dus în stație să aștept autobuzul, când la un moment dat mi-a făcut semn să mă urc domnul Z-…

-Cine, vecinul de la 2?, pufnește ea. Deunăzi își uitase cheile în casa scării. Auzi, mamă, dar tu ouă nu mi-ai luat?

-Ai spus că faci tartă vegană, răspunde el impasibil. Dar da, cu el am venit. Problema a fost că am făcut pană pe drum și cum niciunul dintre noi nu se pricepea la schimbatul roților, a durat ceva. 

-Bine că ați ajunși sănătoși, murmură ea în timp ce citește pentru a șasea oară rețeta lui Grogan de tartă. Ai dreptate, nu se pun ouă. Eh, și cu rețeta asta. Unde s-a mai pomenit tartă fără ouă? Nicăieri. Facem cum m-a învățat pe mine bunica și gata!

-Păi și vlogul?

– Schimbăm strategia: facem serie cu rețete de la bunica! Haide, adu-ți camera și să-ncepem! 

Acestea fiind spuse, revenim cu cel de-al șaselea și ultim pas: dacă ți se pare că trendurile actuale nu rezonează cu specificul pe care tu îți dorești să îl transmiți, atunci preia inițiativa și dă tu startul unui nou trend. Astfel, afacerea ta va fi punct de referință pentru ceilalți, iar tu vei avea în sfârșit expunerea pe care ți-o dorești. 

Sperăm că acest articol ți-a fost de ajutor, iar dacă ai nevoie de consultanță în ceea ce privește promovarea brandului tău, nu ezita să ne trimiți un mesaj.

Promitem că răspundem repede!

 

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!