Din ce în ce mai multe branduri folosesc social media pentru a comunica cu clienții lor. În timp ce utilizatorii obișnuiți ai platformei testează fiecare nouă opțiune pe care platforma o oferă, creatorii de conținut de pe paginile brandurilor încearcă să filtreze cele mai eficiente variante, prin care să ajungă la un public cât mai mare, via Instagram.

În acest scop, Social Media Today și SEMrush au realizat un studiu pe un eșantion de 800 marketeri din spațiul digital din Statele Unite ale Americii. Acest studiu acoperă 3 subiect cheie: 1. importanța Instagram în strategia specialiștilor de marketing, 2. posibilitatea Instagram-ului de a deveni o platformă esențială pentru business, 3. instrumentele Instagram pe care vânzătorii le văd ca având potențial pentru viitor.

Ca bază a acestui studiu, vânzătorii au fost întrebați dacă folosesc Instagram-ul ca instrument de marketing. Peste 90% dintre respondenți au dat un răspuns afirmativ. 64% dintre aceștia sunt de părere că Instagram este important sau foarte important pentru strategia de marketing. 72% consideră că Instagram va fi o platformă esențială în business-ul lor. Majoritatea folosesc Stories pentru a-și promova business-ul.

Oamenii sunt atenți la trend-uri și își doresc să ia parte la acestea, mulți intenționează să folosească Instagram mai mult în viitor, lucru care va crește competiția pe această platformă. Specialiștii de marketing se bazează pe crearea unei imagini și pe măsurarea succesului pe care îl pot avea pe platforma socială. Instagram își dezvoltă tot mai multe opțiuni de postări. Dacă în 2010, când s-a lansat platforma, puteai doar să postezi fotografii, astăzi poți alege dintre: Instagram Ads, Stories, Highlights, IGTV, Shopping Tags și Instagram Live. Acestea au fost, de asemenea, prezente în studiu.

Comunicare cât mai eficientă între marketer și consumator. Pe primul loc, story-urile.

Story este cea mai folosită opțiune a Instagram-ului, fiind utilizată de mai mult de 500 de milioane de persoane. Ea îți permite să combini conținut video, text, fotografii, gif-uri și emoji-uri, creând conținut multimedia unic, rapid, direct din platformă, fără a utiliza alte programe de editare. Acest tip de postări este vizibil urmăritorilor pentru 24 de ore. Cu funcția Stories Highligh, Instagram permite salvarea story-urilor favorite și anexarea acestora într-un folder, pe profilul de Instagram. Astfel, vizualizarea story-urilor, a căror timp a expirat, este posibilă oricând.
Stories poate arăta numărul de vizualizări ale story-ului și persoanele care l-au vizualizat. O caracteristică folositoare a Stories este butonul de „Swipe-up”. Swipe-up este disponibilă conturilor business cu cel puțin 10.000 de urmăritori. Acest buton prezent în Stories permite atașarea un link unic story-ului către informația pe care îți dorești să o transmiti publicului tău.

Totuși, majoritatea specialiștilor de marketing văd Instagram ca o platformă care se află încă în dezvoltare, ceea ce nu o face o platformă foarte stabilă pentru nevoile acestora.

Utilizatorii Instagram și importanța timpului petrecut pe platformă.
Instagram are mai mult de 500 de milioane de utilizatori activi zilnic și 1 miliard de utilizatori activi lunar. Acest lucru poziționează Instagram pe locul al doilea in topul celor mai utilizate platforme sociale, pe primul loc aflându-se Facebook cu un număr de 1, 4 miliarde de utilizatori.

Timpul mediu petrecut pe Instagram este de 58 de minute / zi. Timpul petrecut pe platformă de către utilizatori este important deoarece aceștia sunt expusi unui număr mare de reclame și în acest fel ei pot intra în contact cu brandurile în mod indirect. Story a extins timpul pe care îl petrecem pe Instagram, însă nu sunt importante doar minutele petrecute pe platformă, ci și timpul zilei în care utilizatorii sunt cel mai activi. În acest mod poți ști când este cel mai profitabil să postezi pentru a fi remarcat. Conform Facebook, 83% dintre utilizatorii de Instagram spun că descoperă produse și servicii noi pe platformă – un motiv în plus să fii prezent pe Instagram.

În anul 2016 a fost lansată opțiunea Instagram Stories. Ulterior, numărul postărilor pe Instagram a crescut considerabil. O treime dintre cele mai vizualizate story-uri sunt postate pe conturi business. Inainte de opțiunea Stories, oamenii postau cele mai importante momente din viața lor pe profil, dar nu zilnic. Lansarea Instagram Stories a încurajat utilizatorii să posteze momentele importante zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, fără a-și aglomera profilul.

Paula-Forentina Ionescu
(intern)

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!