De la Meta și Google, la LinkedIn și TikTok, strategiile noastre de marketing digital tind să depindă de ultimele actualizări pe care acești giganți le-au propus în ultima perioadă. Fie că vorbim despre setările ce evidențiază imaginea de marcă și vizibilitatea reclamelor, sau despre opțiunile de dezvoltare a conținutului afișat, noutățile din spațiul digital marchează noi oportunități pentru brandul tău. Mai multe despre natura și modul în care poți profita de acestea vei afla în continuarea acestui articol. 

noutati din marketing digital

Imaginea brandului în ochii consumatorilor

Imaginea brandului

Alături de încredere, imaginea brandurilor depinde și de vizibilitatea lor în cadrul platformelor de socializare.

Încă de când Twitter și Meta au transformat procesul de verificare, respectiv familiara bifă albastră, într-un serviciu contra cost, eficiența acestui indicator a început să fie pusă la îndoială. Cu toate acestea, Google a decis să-și implementeze propriile blue checkmarks sub forma unui sistem denumit BIMI (Brand Indicators for Message Identification). Fiind o măsură ce sprijină interacțiunile bazate pe încredere și siguranță, pictogramele vor apărea în dreptul tuturor brandurilor legitime ce transmit mesaje audienței prin Gmail.

Alături de încredere, imaginea brandurilor depinde și de vizibilitatea lor în cadrul platformelor de socializare. Astfel, Meta a introdus o nouă setare pentru formatul Reels, ce permite utilizatorilor să aleagă să vizioneze sau nu mai mult conținut dintr-o anumită categorie. Prin selectarea uneia dintre opțiunile „Afișează mai mult” sau „Afișează mai puțin”, feedbackul consumatorilor determină algoritmul să sugereze Reel-urile potrivite. 

Dacă în trecut prietenii și paginile apreciate erau cele care dictau conținuturile afișate în feed, astăzi fluxurile de postări de pe Facebook și Instagram s-au îndepărtat de acest model. Acestea se bazează pe activitatea utilizatorilor, fiind recomandate de inteligența artificială în proporție de 20%, respectiv 40%. 

Tocmai din acest motiv, noua setare propusă de Meta este extrem de importantă pentru brandurile ce doresc să vină mai aproape de comunitatea lor din online. Acest lucru este cu atât mai relevant cu cât Reel-urile reprezintă formatul care se bucură de cel mai mult succes printre consumatorii din online. Impactul acestora este și motivul pentru care Meta plănuiește să evidențieze în feed clipurile video de scurtă durată, prin adăugarea unei noi categorii în Facebook Watch.

Pentru a te asigura că prezența brandului tău pe rețelele sociale se aliniază ultimelor noutăți din online, poți apela oricând la serviciul Zuhaus de Social Media Marketing.

Reclamele plătite și funcțiile de e-commerce

ecommerce

Sectorul e-commerce și reclamele au reprezentat și ele alte două aspecte asupra cărora dezvoltatorii Meta și TikTok au încercat să aducă îmbunătățiri. Astfel, Meta s-a concentrat asupra creării unei experiențe de cumpărături mai puțin intruzive și mai organice, direct din aplicație. La baza proiectului stau utilizarea conținutului UGC în anunțurile de produse, dar și integrarea directă a catalogului de produse în magazinele Facebook și Instagram. 

În schimb, TikTok oferă o nouă opțiune de anunțuri premium, ce promite plasarea anunțurilor brandurilor alături de cel mai popular conținut din aplicație, într-o anumită zi. Funcția – denumită Pulse Premiere, după sistemul de reclame Pulse al TikTok, oferă afacerilor șansa de a controla locul în care își plasează afișajele de produse. 

Nici Meta nu se lasă mai prejos atunci când vine vorba de promovarea produselor în mediul digital. Pentru că realitatea augmentată a devenit o opțiune publicitară de interes pentru consumatorii tineri și nu numai, Instagram Reels și Facebook Stories au început să găzduiască reclame RA. În prezent, Meta lucrează și la o pereche specială de ochelari RA care să vină în completarea acestora.

Adevărul este că realitatea augmentată a devenit, oricum, o opțiune publicitară din ce în ce mai accesibilă, datorită șabloanelor și instrumentelor de dezvoltare RA apărute recent. Dincolo de RA, noile tehnologii continuă să influențeze experiențele și conținutul mediului social-digital, oferind noi provocări și oportunități pentru specialiștii în marketing și creatorii de conținut.

Dezvoltarea conținutului în online

Cu ajutorul inteligenței artificiale, Instagram și-a propus să le ofere utilizatorilor săi ocazia de a crea stickere personalizate, pe care să le distribuie mai apoi în aplicație. Acest lucru va fi posibil încă din lunile următoare. 

inteligenta artificiala

Tot inteligența artificială este responsabilă și pentru ultimele schimbări aduse de către LinkedIn. Faptul că în doar ultimul an, platforma a strâns mai mult de 90 de milioane de noi membri se datorează, în parte, noilor sale funcții. Acestea se rezumă la crearea profilului, a descrierilor joburilor și, mai nou, a postărilor din feed, cu ajutorul sugestiilor generate de inteligența artificială. 

Mai mult decât atât, LinkedIn a propus și o serie de noi oportunități educaționale ce vizează inteligența artificială, acestea făcând parte din bine-cunoscutul program LinkedIn Learning. 

Concluzie

În concluzie, fie că vorbim despre identitatea și vizibilitatea brandurilor, despre promovarea plătită, funcțiile e-commerce sau conținuturile afișate, noile actualizări pot maximiza eficiența strategiilor noastre de marketing digital. De asemenea, impactul și randamentul acestora pot crește alături de o echipă de profesioniști, precum cea Zuhaus Advertising.

Nu ezitați să ne contactați, iar pentru mai multe articole de acest tip, abonați-vă la newsletter-ul nostru

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!