Intro  Ne-am propus ca fiecare zuhauser sa impartaseasca experienta lui de work from home. La Zuhaus Promo am decis sa avem optiunea de a lucra de acasa inca dinainte de declararea starii de urgenta, generata de pandemia de Covid-19. Acomodarea n-a fost grea pentru nimeni, pentru ca din 2019 noi experimentam lunar cate 2 zile de lucru de acasa de care putea beneficia orice om din agentie. So, Alexandra zice ca…

… pentru mine o zi de WFH incepe asa: ma trezesc. Verific daca e o zi insorita sau macar luminoasa. Daca e – respir usurata, pentru ca ma indispun zilele intunecate. Imi activez wi-fi – ul pe telefon, astfel ca apar si primele task-uri pentru ziua care a inceput. Sunt fie notificari pe paginile clientilor, care necesita raspunsuri sau nasc idei, fie mailuri care au venit inainte sa ma trezesc sau dupa ce am verificat ultima data casuta sau chaturile platformelor pe care vorbim cu totii. Unele se rezolva instant, inca dinainte sa ma ridic, altele se aseaza in ordinea in care imi propun sa le fac, pe o lista imaginara.

Apoi apa rece si mentolul din pasta de dinti ma trezesc pe bune. Ma duc la bucatarie unde ar fi bine sa am cafeaua deja gata (ahahaha, norocosi cei izolati cu jumatati tot workfromhomiste), un ceai de soc si poate si micul dejun, daca l-am ales de seara. De cand s-a incalzit, iubitul meu si cu mine mancam pe balcon, ascultam vrabiile si gugustiucii si ne uitam pe Lacul Morii, care e chiar in fata blocului. Eu stau mereu cu spatele spre soare, chiar daca nu ies fara sa ma dau cu SPF (guys, soarele aduce vitamina D, dar si riduri :)) ).

Dupa ce termin de mancat, uneori e 10, alteori e 11, negociem care unde sta prin casa, daca avem call-uri simultane. Eu imi aleg batul cel lung si stau in domitor, pentru ca ma avantajeaza lumina de acolo (muhaha). Deschid laptopul, daca n-am facut-o deja, si fac task-urile de care ziceam. Apoi caut altele, ma consult cu colegii, vorbesc uneori cu clientii, le dau idei, le indrum chiar si strategia offline, daca imi cer. Si imi cer. Frunzaresc noutati din social media, stau minute in sir si urmaresc logica si firul narativ din comentariile postarilor (nu doar ale mele). De multe ori, asta e o mare sursa de inspiratie, nu doar pentru postari, ci si pentru campanii si oferte. Practic, poti intui sau chiar afla mot a mot care sunt nevoile publicului. Intre timp, desigur, gatesc, topai, mai mut mobila prin casa, ud florile, schimb locul florilor, plantez flori, urmaresc flori care trebuie sa infloreasca (e ok, nu se ia). Stau „pe” Pinterest, ma uit la seriale etc etc. In poza de mai jos suntem noi, zoomzaind!

Pare c-am zis doar chestii de bine? Ei, mai sunt si momente de frustrare. Ma nerveaza, de ex, ca pe un anumit cont de Insta am si optiunea de a ilustra un story cu muzica, pe altul nu. De ce? De aia! Sau te entuziasmezi cand citesti un titlu international de modificare pe ț platforma, il verifici si tu, dar nu e valabil (inca) in Romania. Saaaaaau, un client iti spune o dorinta, la un moment dat iti raspunde si la intrebari (adica iti da si informatiile), pregatesti campania, te coordonezi cu toata lumea, iar apoi clientul nu mai vrea sau nu mai poate implementa. Arrrr! Insaaa, inspiri, iti aduci aminte de citatele motivationale si de lista ta scurta de niciodata n-o sa mai... si treci mai departe.

In cam 2 luni de cand cu WFH am iesit din casa de 4 ori (dintre care o data pentru activitati sportive individuale, de la care m-am intors cu un brat de crengi – vezi foto – cu potential ikebanatic). De ce doar de 4 ori? In primul rand #stauacasa pentru ca am considerat si consider ca daca eu si inca 10 iesim, ne vor vedea 100 de persoane de la ferestre si vor zice dar ce, ma, eu sunt mai fraier? Apoi, pentru ca evident ca nu cred ca acest Corona e o conspiratie si aleg sa ma protejez de virus. Pe mine si pe ceilalti.

Ca sa si inchei, bref, e ok sa lucrezi de acasa. Asa cum spun si psihologii si specialistii de HR, probabil modul de lucru va fi influentat mult in viitor, multe business-uri vor observa ca isi pot desfasura activitatea si daca angajatii lucreaza de acasa. Unii au declarat chiar ca au economisit resusrse. Ideea e, dincolo de zona profesionala, fiecare dintre noi sa constientizeze cateva lucruri de baza: ca ne putem descurca cu mult mai putin decat credeam  (indiferent la ce se refera putin) si ca e o mare nevoie de ratiune, constientizare, cooperare, adaptare. Iar accentul cade pe adaptare, lucru pe care l-am spus inca de acum 2 luni. Atat, pentru ca e ora cinei, iar cina o fac eu, astazi. 😀

Kisses de la distanta, #statiacasa!

Abonează-te la newsletter!

Poate că noi suntem agenția de care ai nevoie!

Fii la curent cu noutățile ZuhausPromo!
Pentru a primi e-mail-uri legate de promoții și oferte, tot ce trebuie să faci este să completezi câmpurile afișate!